Over IN12.

IN12 is een logische verderzetting van Kast-ID Antwerpen & gegroeid vanuit de noodzaak om een volledig interieur te kunnen ontwerpen. Daar waar we bij Kast-ID stoppen bij het ontwerp van een kast, gaan we met IN12 verder voor heel de woning.

Steven Selleslags: Op mijn 12 jaar heb ik beslist dit te doen. Interieur en meubels waren toen reeds een grote passie. Vandaar; ‘IN12’. Het bezoek aan de ateliers van de vakschool waren bepalend bij de keuze voor mijn verdere studies. De tekenschool en mijn opleiding ‘Binnenhuisarchitectuur’ maken de cirkel rond. Na de nodige ervaring opgedaan te hebben in de bouwsector en jaren in de verkoop te staan van meubels, besloot ik mijn eigen stempel te drukken. En dit door in 2006  in het Kast-ID verhaal te stappen. Ondertussen ben ik dus sinds mijn 12 jaar ‘in de essentie’ met hetzelfde bezig, en elke dag met meer plezier!

Gwen Verhasselt, mijn vennoot in dit verhaal, ken ik reeds sinds mijn 12 jaar. We hebben samen dezelfde opleiding gevolgd en zijn sindsdien ‘partners in crime’. Hij is in 2004 met Kast-ID Antwerpen gestart en heeft daarmee de basis gelegd. Nu reeds vele jaren later, zijn we enorm gegroeid en telt onze ploeg 5 gepassioneerde vakmensen.

Hugo staat me bij in de toonzaal en helpt alle klanten met het ontwerp en de verkoop. Wim en Antoine staan elke dag aan de zijde van Gwen om alle plaatsingen, volgens de regels van de kunst, uit te voeren. Kortom; Een hecht team met ieder zijn specialiteit én de nodige ervaring!

Ontwerpen in relatie tot de omgeving.

Gezien een ontwerp steeds ‘één’ moet zijn met het gebouw, de bouwstijl én het bestaand materialenpallet, is de 1ste en belangrijkste vuistregel; ‘Ontwerpen in relatie met de omgeving’.

Hierbij streven we steeds naar een ‘tijdloos’ ontwerp/design. We beginnen altijd met de klant te leren kennen, voor we een passend ontwerp maken. Bijgevolg staat dat ontwerp in dienst van de klant en de omgeving en nooit andersom. Onze ontwerpen zullen op de achtergrond verschijnen en opgaan in de architectuur. Hierdoor geven we de klant ruimte om diens persoonlijkheid op de voorgrond te plaatsen. Het is onze taak om de klant hierin bij te staan.

Een voorbeeld:

Wanneer een klant een passie heeft voor boeken zullen we deze steeds een ereplaats geven. Door bijvoorbeeld een witte kast of structuur op een witte achtergrond te plaatsen zal deze opgaan in de omgeving en bijna verdwijnen. Bijgevolg komen de boeken op de voorgrond te staan en zal ons ontwerp in dienst van de invulling en persoonlijkheid staan.

“niets leuker dan te snuisteren door de boeken van de gastheer of vrouw. Deze boeken vertellen ons veel over de bewoner en al zeker veel meer dan de kast waar deze in staan”
“Vermits bouwoppervlaktes schaarser worden, bouwen we compacter. Aandacht voor de lichtinval en het creëren van ‘een gevoel van ruimte’ zijn bijgevolg des te meer de hoeksteen van elk ontwerp en vormen een vaste meerwaarde voor uw woning”

Materialen in ons interieur.

Een vaste regel; het gebruik van veel verschillende materialen zo beperkt mogelijk houden en deze in heel de woning toe te passen. Op die manier creëren we samenhang in het ontwerp én de woning. Één kleur voor alle muren, inclusief plafonds, met accentmaterialen in de verschillende ruimtes. Zo verbinden we alles met elkaar, en creëren we eenheid. Hetzelfde geldt voor de vloeren, die naadloos doorlopen in verschillende ruimtes, zodat het geheel ruimer en rustiger oogt. We trachten steeds een lichte en ruime woning te creëren, met plaats voor ‘persoonlijkheid’. Herinneringen en belevenissen krijgen een ereplaats in de woning. Denk hierbij aan een ‘Photo Wall’, schatten van op reis, erfstukken, kunst of knutselwerkjes van de kinderen. Het zijn namelijk net die dingen, die een interieur persoonlijkheid geven.

In de keuze van het materialenpallet worden we liefst zo snel mogelijk betrokken. Deze keuze is namelijk zeer belangrijk voor het algemeen gevoel in een interieur. Echte en authentieke materialen genieten onze voorkeur, uiteraard binnen het budget van de klant. Enkel zo kunnen we uw dromen en wensen uitwerken tot een realistisch en betaalbaar project.

Beton is even waardevol als natuursteen en lak even karaktervol als hout.

Matte tinten, natuurlijk en tijdloos. Deze overstijgen het concept “modern” of “klassiek”.

Architectuur in ons interieur.

Je bent verliefd geworden op een gebouw, plan of omgeving. Door ons ontwerp in relatie te stellen met deze factoren, zitten we in de kern van ‘waarom’ je net deze woning koos. Deze twee zijn onafscheidelijk. Het is een filosofie, die klopt bij elk huis, elke bewoner en elke stijl.

De architectuur en interieur van een gebouw bestaan uit tal van lijnen en assen die als natuurlijke grenzen fungeren en altijd aanwezig zijn. In onze ontwerpen maken we dan ook dankbaar gebruik van deze karakteristieken om zo de relatie met de omgeving te versterken. Bij ons is er steeds een reden waarom een meubel net daar begint en daar eindigt.

Wij zorgen ervoor dat het plaatje klopt!